تمام کسانی که قصد خرید تجهیزات صوتی برای رکورد، ساخت و تنظیم موسیقی دارند این نکته را نیز می دانند که هدفون های استودیویی یکی از ضروریات و فاکتورهای اصلی برای استودیو ها محسوب می شوند. تاثیر آن بر خروجی کار بسیار مشهود می باشد. ضمن این که به دلایل شرایط محیطی زندگی در حال حاضر و کمبود مکان های مناسب از لحاظ اندازه و الزام به رعایت سکوت و آرامش در محیط های پر تراکم استفاده از هدفون ها در کار ساخت تدوین و تجویز موسیقی اجتناب ناپذیر می باشد. در مقاله پیش رو از وب سایت بی نویز در مورد هدفون های مناسب به عنوان ابزاری مناسب ساخت موسیقی خواهیم پرداخت. هدف ما بررسی هدفون های مناسب برای ساخت موسیقی است.
هدفون های مناسب برای ساخت موسیقی
هر کسی که با یک تکنیک به ضبط موسیقی می پردازد به یک هدفون خوب نیازمند است. زمانی که درحال صدای ضبط زنده در یک اتاق و در یک استودیو هستید هر نویزی می تواند توسط میکروفون دریافت و ضبط شود. در نتیجه نمی توانید از بلندگو استفاده کنید. زیرا باعث ایجاد فیدبک (بازخورد) زیادی خواهد شد. برای این کار یک هدفون ترجیحا نوع کابلی بلند ضروری است راحتی نیز عامل دیگری برای استفاده از هدفون مناسب برای ساخت موسیقی می باشد. زیرا امکان دارد برای مدت طولانی از هدفون استفاده کنید.
هدفون های خیلی خوب می توانند در میکس کردن نیز به کار بیایند. هر چند به ندرت می توان به طور کامل برای میکس نهایی به هدفون تکیه کرد. زمانی که موسیقی از هدفونی که به دو طرف سرمان وصل شده باشد پخش می شود متفاوت است. بسیاری از موسیقی ها برای شنیدن در بلندگو ها میکس می شوند. اما در نهایت هدف شما بایستی این باشد که میکس موزیک تان هم در بلندگو و هم در هدفون دارای کیفیت خوبی باشد.
انواع هدفون مخصوص استودیو
هدفون ها انواع گوناگونی دارند که برخی از آنها برای استودیو اصلا کارایی ندارند. مانند هدفون های داخل گوش که صدای مورد نیاز را برای تولید موسیقی ایجاد نمی کنند. در واقع به اندازه کافی روی سر محکم نمی شوند. همچنین بایستی متذکر شویم که این گوشی ها نشت صدای زیادی دارند. پس هدفون های مناسب برای ساخت موسیقی کدام هستند؟
هدفون هایی که گوش را در برمی گیرند (ciresumaural) دارای پدهایی هستند که به صورت کامل گوش را می پوشانند. بدین ترتیب نویز بیرون را ایزوله می کنند. به همین دلیل این هدفون ها معمولا بزرگتر و سنگین هستند. هدفون های Supera_aural روی گوش ها مینشینند و محافظت کمتری در برابر نویز محیط و نشت صدا به بیرون دارند. اما سبک تر هستند. این هدفون ها برای DJ ها که نیازی به ایزوله شدن کامل صدا ندارند مناسب می باشد. در هر کدام از این دو دسته دو نوع اصلی هدفون وجود دارد:
- پشت باز
- پشت بسته
نکات مهم در انتخاب هدفون مناسب ساخت موسیقی
برای انتخاب هدفون های مناسب برای ساخت موسیقی لازم است اطلاعات دقیقی کسب کنید. قبل از هر چیز بایستی ببینید هدفون را برای چه کاری می خواهید. اگر برای گوش کردن به یک موسیقی به صورت معمولی می خواهید یک هدفون معمولی و ارزان هم می تواند کار شما را راه بیاندازد. اما برای گوش کردن طولانی یا بررسی میکس، باید به سراغ هدفون های حرفه ای تر بروید. هدفون های پشت باز و پشت بسته دارای آمیدانس های مختلف از 8 اهم تا چند صد اهم هستند.
هدفون هایی که دارای امیدانس های پایین تری هستند می توانند صدای بلند تری از فیش استاندارد هدفون تولید کنند. برای رسیدن به سطح فشار صدای معین( SPL) به ولتاژ کمتری احتیاج دارند. هر چند که در صورت استفاده از تجهیزات حرفه ای صوتی این موضوع کمتر مشکل ساز می باشد. البته تا زمانی که از دستگاه های قابل حمل مثل ابپاد استفاده می کنید لازم به ذکر است که پاسخ فرکانس هدفون نیز دارای اهمیت می باشد.
همانگونه که می دانید دامنه فرکانس وسیع تر برای میکس کردن و کاربرد های جدی بهتر می باشد. در مشخصات هدفون هر چه عدد پایین کمتر باشد و عدد بالا بیشتر آن هدفون توان تولید بیس و تریبل بیشتری دارد. یک هدفون رو گوشی خوب با دامنه فرکانس مناسب می تواند صدای بیس بزرگ و دقیق تری ایجاد کند. بخصوص اگر در گذشته از هدفون های ارزانتر یا نوع تو گوشی استفاده کرده باشید.
سخن آخر
اگر می خواهید از هدفون های مناسب برای ساخت موسیقی برای مدت طولانی استفاده نمایید بند قابل تنظیم، پدهای نرم و کابل بلند برای حرکت آزادانه ضروری می باشد. کابل های اضافی هدفون قابل تهیه می باشند که از قیمت پایینی برخوردار هستند. همچنین می توانید از آمپلی فایر های مخصوص هدفون استفاده کنید که برای گرفتن خروجی های متعدد هدفون با ولوم مناسب به کار می روند. در این مقاله بی نویز ما به بررسی هدفون های مناسب برای ساخت موسیقی پرداختیم. جهت کسب اطلاعات دقیق با متخصصان ما در ارتباط باشید.