امروزه یکی از تجهیزاتی که لذت شنیدن یک موزیک یا موسیقی دلنواز را به ما هدیه می دهد شنیدن از طریق اسپیکر می باشد. این ابزار باعث می شود تا صدای خروجی از منبع صدا با کیفیتی بالا به گوش ما برسد. اسپیکر ها امروزه در مدل های گوناگون و با قدرتهای متفاوت در بازار تولید و عرضه می شوند. از نوع جیبی گرفته تا اندازه های بزرگ مخصوص سخنرانی ها و مجالس. یکی از دغدغههای افرادی که قصد خرید اسپیکر را دارند راه های شناخت یک اسپیکر خوب می باشد. به گونه ای که اگر هزینه ای می کنند ضرر و زیانی متوجه شان نشود. در مقاله پیش رو از بی نویز قصد داریم در مورد معیارهای خرید اسپیکر توضبحاتی را خدمت شما عزیزان ارائه کنیم.
اسپیکر ها و انواع آن برای خرید
اسپیکر یا بلندگوها دستگاه هایی هستند که سیگنال های الکتریکی تقویت شده توسط دستگاه تقویت کننده را به ارتعاشات هوا تبدیل می کنند. این سیستم ها از یک دستگاه منبع صدا مانند رایانه یا گیرنده صوتی صدا را دریافت می کنند. این ورودی ممکن است به صورت آنالوگ یا دیجیتال باشد که به اسپیکر منتقل و پخش می شوند. انواع مدل های این وسیله که به عنوان معیارهای خرید اسپیکر هم شناخته می شوند عبارتند از:
اسپیکر های FLOOR
از این سیستم اسپیکر ها بیشتر در سینماهای خانگی استفاده می شود. بخاطر همین سایز این مدل اسپیکر ها بایستی به اندازه ای باشد که موقع نشستن هم سطح گوش شما قرار گیرند.
اسپیکر های Bookshelf
این اسپیکر ها حالت شارژی دارند. چند دقیقه ای شارژ می شوند. تا 6 ساعت با شارژ مجدد فعال هستند. این اسپیکر ها صدای ریزتر با شفافیت بالایی پخش می کنند. اما برای کسانی که علاقه خاصی به صدای بم دارند گزینه مناسبی نمی باشد. اسپیکر ها انواع مختلف دیگری نیز دارند. مانند اسپیکر های چمدانی ، اسپیکر های بلوتوث دار و دیگر انواع آن.
معیارهای خرید اسپیکر
در کنار مدل و نوع اسپیکر باید به معیارهای دیگری هم دقت داشت. این معیارها عبارتند از:
طراحی مناسب
موقع خرید اسپیکر نسبت به طراحی بدنه و اندازه مناسب بلندگوها دقت کنید. چراکه بدنه نامناسب و یا بلندگوهای ضعیف باعث ضعف صدا و پخش صدای نامناسب خصوصا هنگام پخش صدای بم می شود.
اندازه از معیارهای خرید اسپیکر
دقت کنید که اندازه اسپیکر مناسب انتخاب برای کار شما باشد. چرا که اندازه مناسب باعث شنیده شدن صدای خوب و با کیفیت می شود.
وات واقعی اسپیکر
برای مشخص شدن قدرت واقعی اسپیکر به واحد RMS که نشان دهنده توان واقعی اسپیکر می باشد دقت کنید. با توجه به این واحد می توان توان واقعی اسپیکر را شناخت.
حساسیت از معیارهای خرید اسپیکر
یکی از موارد مهم برای انتخاب و خرید این وسیله حساسیت است. در واقع این کیفیت رابطه بین اسپیکر و پخش کننده را تعیین می کند. برای انتخاب یک اسپیکر خوب حساسیت db90 مناسب می باشد. این عدد در هدفون به 120 db نیز می رسد.
فرکانس قابل پشتیبانی
اصطلاحی در سیستم های صوتی وجود دارد که میزان فرکانس نامیده می شود. این اصطلاح در سیستم شنوایی انسان نیز وجود دارد. در حالت کلی گوش انسان قادر به شنیدن 20 تا 20 هزار هرتز می باشد. در موقع انتخاب اسپیکر به این نکته توجه کنید که طیف گسترده ای از فرکانس بیش از این مقدار قابل شنیدن توسط گوش را پشتیبانی می کند.
آمپدانس از معیارهای خرید اسپیکر
در مشخصات یک اسپیکر عدد ۹ اهم را می بینید. این مسئله به این معنی نیست که آمپدانس فقط همین عدد ۹ می باشد. در واقع آمپدانس رابطه مستقیم با فرکانس دارد و بین3.6 الی 14 اهم متفاوت می باشد.
وات خروجی
از ویژگی های اساسی یک اسپیکر خوب میزان وات خروجی می باشد. هر چه این عدد بزرگتر باشد قدرت صدای خروجی اسپیکر بیشتر است. موقع تهیه اسپیکر به این مسئله دقت کنید. بعضی از شرکت های سازنده از وات اسمی استفاده می کنند. اگر موقع خرید اسپیکر با دو عدد وات خروجی مواجه شدید عدد کمتر وات واقعی می باشد.
کانال های خروجی
آخرین مدل های اسپیکر معمولا دارای حداقل دو کانال اصلی و یک کانال صدای بم هستند. این مسئله باعث تاثیرگذاری بهتر در هنگام شنیدن صداهای مختلف می باشد. سعی کنید اسپیکرهایی تهیه کنید که دارای 4 کانال اصلی و یک کانال برای یک صدای بم باشند.
سیستم تنظیم صدای مرکزی از معیارهای خرید اسپیکر
این سیستم یا کارت صدا در رایانه هم از موارد تعیین کننده کیفیت صدای خروجی می باشد. اگر این کارت از نوع نامرغوبی باشد خرید این نوع اسپیکر هیچ توجیهی نداسته و موجب ضرر و زیان نیز خواهد شد.
سخن آخر
در این مقاله از بی نویز ما به بررسی معیارهای خرید اسپیکر می پردازیم. نکته آخر این که برای خرید یک اسپیکر خوب ضمن رعایت تمام نکات گفته شده حتما با متخصص این امر مشورت کنید و ضمن این که از برند های معتبر و شرکت هایی خرید کنید که دارای ضمانت و خدمات پس از فروش باشند.